Certificat EAEPC — AME

AME — Affordable Medicines Europe

Asociatia Europeana a Companiilor Euro-Farmaceutice este o organizatie nonprofit cu sediul la Bruxelles, care regrupează industria europeană de distribuție paralelă licențiată, susținând realizările industriei și beneficiile produselor sale.

EAEPC, care si-a schimbat denumirea in anul 2020 in AME cuprinde aproximativ 100 de companii din 23 de țări implicate în distribuția paralelă în Spațiul Economic European (SEE), reprezentând 80% din volumul industriei globale.

Unul dintre obiectivele AME este de a proteja libera circulație a medicamentelor, astfel cum este prevăzut la articolul 28 CE, și de a contracara orice încercare de restrângere a libertății de alegere a consumatorului prin modele comerciale, încălcând articolele 81 CE și 82 CE dnTratat. Asociația consideră că comerțul liber va duce la îmbunătățirea standardelor de sănătate prin furnizarea de medicamente inovatoare cu costuri mai mici, care să beneficieze de sistemele statutare de sănătate, de alți plătitori terți și de public atât în ​​calitate de pacienți, cât și de contribuabili, precum și asistarea UE în atinge obiectivul său de a crea o piață internă unică.

Citi mai multe despre AME AICI