Asociatia Club Sportiv de Sah Viitorii Campionii RDM a aparut in urma dizolvarii Clubului de Sah Apa Nova Bucuresti. Dupa o experienta de peste 10 ani pe ”piata” sportului romanesc, clubul se poate lauda cu peste sute de medalii castigate de elevi in acesti ani de activitate, cu nenumarate titluri nationale.

Clubul isi propune sa popularizeze, sa raspandeasca si sa dezvolte practicarea sahului in randul copiilor si pentru orice persoane doritoare de a invata acest sport.

Asociatia Club Sportiv de Sah Viitorii Campionii RDM a fost infiintat in ianuarie 2017 de catre Persu Mihaela – Presedinte (jucatoare de sah categoria I, elo 1856), Breahna Radu – Vicepresedinte (jucator de sah categoria Maestru Fide, elo 2205 si antrenor federal) si Nuta Dan – Secretar (jucator de sah categoria Candidat Maestru, elo 2146).

Activitatile clubului are loc într-un cadru organizat, propice desfasurarii unor programe de selectie, inițiere și perfecționare in sah si se desfasoara in ambianta calda si primitoare a modernului nostru sediu din strada Frumoasa, sector 1, Bucuresti.

La acest moment, multumita sustinerii financiare a Pharmnet Plus in perioada 20-29 august 2018 reprezentanti ai Clubului Sportiv de Sah Viitorii Campionii RDM au participat la Campionatul European de Sah Clasic pentru Juniori 8 -18 ani; la Festivalul Internațional de Șah Cap Aurora Juniori si Seniori (perioada 22.06.2018 – 01.07.2018); la Campionatele Nationale de Sah pentru juniori (perioada 26.03.2018 – 06.04.2018) si multe alte concursuri locale.

Majoritatea oamenilor stiu in mod instinctiv ca a invata jocul de sah poate creste creativitatea si imaginatia in toate activitatile din viata. Dar multi nu stiu cum si de ce se intampla aceasta.
Imaginatia incepe cu o idee creativa. Tot ea, creste atunci cand se realizeaza idei creative. Putini oameni realizeaza cat de creativi sunt cu adevarat.

Sahul creste increderea. Da claritate gandirii. Un tanar jucator de sah are multe idei si invata sa vada cai creative si secvente ale multor posibilitati, care exista pe tabla in fata lor. Cu fiecare mutare jucatorul realizeaza pe tabla de sah din ce in ce mai mult la planuri, decizii si strategii.

Haideti sa ne invatam copii de la o varsta frageda ca este bine sa visezi si ca acele visuri pot deveni realitate. Daca facem asta, s-ar putea sa avem o generatie urmatoarea de neoprit!