Calificarea furnizorilor

Pharmnet Plus își procură stocurile de medicamente numai de la persoane care dețin, la rândul lor, autorizație de distribuție angro sau care dețin o autorizație de fabricație pentru produsul în cauză ! (in conformitate cu Directiva Europeana 2001/83/CE, Articolul 80 litera (b))

Aprobarea furnizorilor este efectuată inainte de orice achiziție de medicamente.

Atunci când încheie un contract nou cu furnizori noi, Pharmnet Plus acordă atenție deosebită următoarelor elemente:

  • reputația sau credibilitatea furnizorului;
  • ofertele de medicamente cu probabilitate ridicată de a fi falsificate;
  • oferte pentru cantități mari de medicamente care sunt, de regulă, disponibile numai în cantități limitate;
  • prețuri neobișnuite.

Calificarea clienților

Pharmnet Plus se asigură că furnizează medicamente numai persoanelor care dețin, la rândul lor, autorizație de distribuție angro sau care sunt autorizate sau abilitate să elibereze medicamente către populație.

Verificările și reverificările periodice includ: solicitarea de copii ale autorizațiilor clientului, verificarea statutului pe site-ul internet al autorităților, solicitarea unor dovezi de calificare sau abilitare conform prevederilor legale.

Pharmnet Plus monitorizează tranzacțiile pe care le efectuează și investighează orice neregularitate a tiparului vânzărilor de narcotice, substanțe psihotrope sau alte substanțe periculoase. Tiparele neobișnuite ale vânzărilor care pot indica deturnări sau abuzuri de medicamente vor fi investigate și raportate autorităților competente.