Hope Rescue Centre își propune să aducă speranță persoanelor neprivilegiate prin oferirea mijloacelor materiale, emoționale, educaționale și spirituale menite să le ajute să devină cetăţeni responsabili ai societăţii. Acțiunile asociatiei au la bază principiile și valorile creștine. Compania noastra sustine trimestrial, inca din anul 2017 programele asociatiei:

Speranta acasa

Trăim în București, România. Suntem o capitală a unei țări europene. Cu toate acestea sărăcia și mizeria încă mai fac parte din peisajul cotidian!

Încă mai sunt părinți care fac eforturi disperate pentru a-și hrăni copiii.

Încă mai sunt elevi vare nu au o pereche bună de pantofi pentru a ajunge la teză.

Încă mai sunt familii care riscă să își abandoneze copiii.

Toate acestea sunt experiențe personale, noi nu povestim din auzite. Programul destinat familiilor își dorește să prevină copiii să ajungă pe stradă sau în grija Statului.

Este mai ușor să previi decât să tratezi…

Speranta pe strada

Hope Rescue Centre organizează echipe de intervenție, profesioniști și voluntari care se deplasează în zonele unde locuiesc beneficiarii noștri.

În canale, în clădiri părăsite, în barăci sau construcții improvizate, uneori chiar în corturi, viața celor acelora dintre noi care nu au o locuință nu este ușoară.

Problemele cu care se confruntă sunt multiple, iar stilul de viață îi împinge adesea în situații limită, care le pot pune sănătatea și chiar viața în pericol.

Scopul nostru este acela de a indentifica urgențele apărute (fizice, emoționale, spirituale) și de a oferi primul ajutor, consiliere și sprijin pentru depășirea acestora.

Speranta prin sport

Dorim să folosim beneficiile sportului pentru a-i ajuta pe copiii proveniți din familii nevoiașe sau din familii fără locuință.

Printre copiii pe care îi cunoaștem noi sunt mulți talentați sau mari iubitori ai sportului. O mingie poate face minuni în momentele cele mai grele pentru ei, ajutându-i să treacă prin situațiile grele de viață și să rămână copii.

Prin sport sperăm să reducem nivelul de stres pe care cei mici îl resimt. Să nu credeți că sunt mici și că nu le pasă. Adesea, poverile sunt mult prea mari pentru o mână de om, prea greu de dus.

Prin sport dorim să îi ajutăm să ducă o viață sănătoasă, să se autodisciplineze, să învețe să își gestioneze sentimentele, să depășească eventualele dependențe.

Nu în ultimul rând, programul acesta dorește să descopere talente pe care să le promoveze, astfel încât să pună prima cărămidă la viitoare cariere de succes. Unii dintre cei mai mari sportivi dați de țara noastră nu au provenit din familii cu un statut social de invidiat. Din contră, s-ar zice. Cu toate acestea este bine știut că dacă mami și tati nu au bani, cel mic are mai puține șanse să reziste sau să prindă echipa.

Speranta de Craciun

Au fost situații în care, copil fiind, ai primit doar cadouri ieftine sau second hand de Crăciun? Au fost situații în care nu ai primit nimic? Poți să îți amintești sau să îți imaginezi ce sentimente are o fetiță sau un băiat atunci când îi aude pe ceilalți copii povestindu-le de cadourile lor, în situația în care el sau ea nu au primit nimic?

Noi știm 150 de copii într-o astfel de situație și suntem deciși să facem tot ce se poate pentru a schimba lucrul acesta. Ai la dispoziție o lună întreagă în care în care te poți alătura eforturilor noastre! Un copil ar putea să-și aibă propriul cadou de Crăciun datorită ție. Timp de câteva minute magice copilul acesta va fi al tău, chiar dacă nu v-ați întâlnit niciodată.